deserti

KuhamoPoKućama

Po prirodi sam hedonist i volim kuhati, igrati se i istraživati. No najviše volim gastronomiju. Zato što je ona za mene sinonim druženja, veselja, opuštenosti i zadovoljstva.

Pripremati obrok za drage ljude, promatrati ih dok uživaju u svakom zalogaju, slušati zvukove zadovoljstva, za mene predstavlja vrhunski oblik užitka. Bilo da sam jela osobno pripremala ili sam samo gost, kulinarstvo u mom životu ima posebno mjesto.

U jednom od zajedničkih druženja oko stola nastao je i izraz “Kuham po kućama” kojim sam odlučila nazvati područje posvećeno kulinarskom hedonizmu.

Naime,jednom divnom psećem društvu koje redovito provodi druženje uz finu klopicu poslužila sam Pašticadu s domaćim njokama (bez brige, stiže recept i za njih). Dragi prijatelj je poželio da ga naučim kako se sprema pašticada pa smo organizirali malu školicu. On je nabavio sastojke. Ja sam donijela svoj sretni lonac i dobru volju. I krenuli smo kuhati. Nakon što smo proveli ugodnih nekoliko sati, zadovoljno punih trbuščića, uz smijeh i dobru zafrkanciju pao je prijedlog da pokrenemo catering servis i nazovemo ga “Kuham po kućama“. I dok ta ideja još krčka, brand našeg možebitnog catering servisa krasi ovo gastronomsko područje 🙂 

Uskoro ćete na ovom dijelu pronaći razne priče o hrani, recepte iz obiteljskih kuharica, tradicionalne i ne tako tradicionalne, alternativne pristupe prehrani još mnogo toga.

Do skorog slinj…ups, čitanja… dobar vam tek 🙂

Ninina čokoladna dekadencijaNinina čokoladna dekadencija je čarobna, brza i jednostavna torta bez pečenja, ispunjena čarobnom tamnom i bijelom čokoladom.
Vanilin kifliceVaniln kiflice. Roščići. Vanilij kiflice. Svi znamo za njih. Suhe keksiće od prhkog tijesta posute šećerom u prahu koje se tope u ustima.
RaspucanciJednostavni, oku ugodni, klasični i ne tako klasični, osvajaju naša nepca i šire sreću.
FrituleFritule su tradicionalna hrvatska slastica od prženog tijesta
KroštuleKroštule su uz fritule najtradicionalniji dalmatinski desert. Moraju biti prhke, jako hrskave i ne preslatke.
0 0 vote
Article Rating
Pretplati se | Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x