tradicionalno

KuhamoPoKućama

Po prirodi sam hedonist i volim kuhati, igrati se i istraživati. No najviše volim gastronomiju. Zato što je ona za mene sinonim druženja, veselja, opuštenosti i zadovoljstva.

Pripremati obrok za drage ljude, promatrati ih dok uživaju u svakom zalogaju, slušati zvukove zadovoljstva, za mene predstavlja vrhunski oblik užitka. Bilo da sam jela osobno pripremala ili sam samo gost, kulinarstvo u mom životu ima posebno mjesto.

U jednom od zajedničkih druženja oko stola nastao je i izraz “Kuham po kućama” kojim sam odlučila nazvati područje posvećeno kulinarskom hedonizmu.

Naime,jednom divnom psećem društvu koje redovito provodi druženje uz finu klopicu poslužila sam Pašticadu s domaćim njokama (bez brige, stiže recept i za njih). Dragi prijatelj je poželio da ga naučim kako se sprema pašticada pa smo organizirali malu školicu. On je nabavio sastojke. Ja sam donijela svoj sretni lonac i dobru volju. I krenuli smo kuhati. Nakon što smo proveli ugodnih nekoliko sati, zadovoljno punih trbuščića, uz smijeh i dobru zafrkanciju pao je prijedlog da pokrenemo catering servis i nazovemo ga “Kuham po kućama“. I dok ta ideja još krčka, brand našeg možebitnog catering servisa krasi ovo gastronomsko područje 🙂 

Uskoro ćete na ovom dijelu pronaći razne priče o hrani, recepte iz obiteljskih kuharica, tradicionalne i ne tako tradicionalne, alternativne pristupe prehrani još mnogo toga.

Do skorog slinj…ups, čitanja… dobar vam tek 🙂

FrituleFritule su tradicionalna hrvatska slastica od prženog tijesta
KroštuleKroštule su uz fritule najtradicionalniji dalmatinski desert. Moraju biti prhke, jako hrskave i ne preslatke.
Šalša od pomidoraZa mene je šalša kraljica umaka i u mom frizeru uvijek ima bar jedna doza ove "hrane za utjehu".
Domaći njokiNajvažniji sastojak domaćih njoka je ljubav. Jer sastojci su uvijek isti no trud, strpljenje i zadovoljstvo izrade vidi se u krajnjem rezultatu. Prave domaće njoke su lagani oblačići užitka.
PašticadaRazlog zašto se ovo područje zove KUHAMO PO KUĆAMA je upravo ovaj recept pa je red da s njim otvorimo gastronomski kutak. Kao svaka prava Dalmatinka, ponosna sam vlasnica Radicine "Dalmatinske kuhinje" koja je, uz manje obiteljske izmjene, zaslužna za ovu divnu deliciju koju rado pripremam barem nekoliko puta godišnje.
0 0 vote
Article Rating
Pretplati se | Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x