Dan muškaraca

Movember

Dragi muškarci, znate li da je danas Vaš dan? Živa istina! Iako, da se mene pita, svaki dan bi trebao biti proglašen posebnim danom za muškarce i žene, no ne pita me se, a mi ljudi jednostavno moramo imati neke dane kojima ćemo prilijepiti etiketu posebnosti, današnji dan je dobio tu čast predstavljati cijelu mušku populaciju ove nam divne planete. Obzirom da žene imaju svoj dan koji se u zadnje vrijeme više i ne slavi, bar ne karanfilima i povećom količinom alkoholnih para, moje je veliko zadovoljstvo što vam danas mogu poslati veliki osmjeh i šaku gumenih bombona te sretno uzviknuti: Sretan vam Dan muškaraca. I ne, nisam prolupala, postoji i papir, tamo negdje u arhivi Ujedinjenih naroda, koji će vam dati službenu potvrdu razloga ove moju čestitke.

Women, can’t live with them,
can’t live without them.

: : Desiderius Erasmus: :

Poštovanje

Iako će neki od vas možda u ovim mojim uvodnim riječima pronaći dozu skepse, vjerujte mi, bit će u krivu. Zaista mi je drago da postoji dan koji nosi posebno poštovanje prema muškom spolu. Jer to više nego zaslužujete. Definitivno vam nije lako samima sa sobom, a uz to još imate posla i s nama ženama. Kao što ni nama nije lako samima sa sobom i vama, ali u tome i je čar cijele igre života.

I ne, ma koliko me neki željeli, nećete me uvjeriti da su žene s Venere i muškarci s Marsa i da je sve ovo što proživljavamo jedno intergalaktičko sukobljavanje. S istog smo planeta, govorimo istim jezikom, samo ponekad koristimo različite dijalekte pa dolazi do buke u komunikacijskom kanalu. Jednako tako, ponekad znamo i bez riječi, s istančanom urođenom preciznošću, razumjeti jedno drugo. Da, s istog smo planeta, ponekad jako bliski, a ponekad miljama daleko. Ali razumijemo se, čak i kad to nikome ne želimo priznati.

Digresija

Međunarodni dan muškaraca se obilježava unutar mjeseca studenog u kojem se već tradicionalno i u čitavom svijetu želi podići svijest o važnosti borbe protiv raka prostate i općenito muškim bolestima. Movember pokret predstavlja izazov puštanja brkova u znak podrške i promicanja svijesti o najčešćim muškim bolestima. Stoga dragi naši dečki, prihvatite izazov i pustite brkove ovaj mjesec, otiđite na pregled i ostanite nam zdravi.

Hvala

Danas je dan kad smo i mi žene dobile službenu dozvolu, čak dapače nalog (i to od nikog drugog nego UN-a), da možemo napraviti nešto još posebnije za vas, da znate koliko vas volimo. A volimo vas. I pokazujemo vam koliko ste posebni. Svakog dana, malim sitnicama koje često ne primjećujete (kao ni mi vaše), a danas ćemo se, obećavam, dodatno potruditi. Bez obzira na naše konstantno zanovijetanje, često gunđanje i poneku ljutnju, volimo vas. Kao što i vi volite nas.

I znamo, kao i vi, da jedni bez drugih ne bi znali, mogli i željeli živjeti. Vi ste ti koji ženskom biću dajete okus, boju i miris. Oni ste koji znate pružiti utjehu, ali i patnju. Koji znate uljepšati, ali i uništiti dan. Znate nam razvući lice u osmjeh, ali i skotrljati suzu niz lice. Znate pomoći, ali i odmoći u životu. Vi ste ti koji gradite, ali i rušite naše svjetove. Vi ste ženski yin. I mi vaš yang. I obratno. Ovisno o perspektivi s koje gledate.

Dvije smo polovice istog bića. Bez vas nema nas. I bez nas, nema vas. I stoga, jednostavno, hvala vam što postojite koje izgovaram s dubokim poštovanjem i ljubavlju.

A dragog Desideriusa mogu samo parafrazirati izjavom: Muškarci, ne mo’š živjet s njima, ne mo’š živjet ni bez njih :))

4.6 5 votes
Article Rating
Pretplati se | Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x