#12dobrihdjela – 2020- Dan 5 – Let’s party

Party

Iako ne postoji nikakva dostojna zamjena stvarnog druženja i partyja, postoje trenuci kada to jednostavno nije moguće. Ni pametno. Zbog ove grozne pošasti koja nam je obilježila 2020. godinu nedostaju nam druženja, zabave i čavrljanja u dragom društvu.

No, znate što? Gdje ima volje ima i načina 🙂

Kad smo se već poslom prebacili na virtualne sastanke, zašto ne bismo imali i virtualni party sa ekipom? 😉

Ima tu prilično pozitive, a jedna je zasigurno da se ne moramo opterećivati postavljanjem stola, iznošenjem finog porculana ili atmosferom u prostoru. Fokus se zaista prebacuje na zabavu i dobru volju, što i je bit svih druženja. Bar mojih.

Gdje i kako?

Prvo vam treba mjesto gdje ćete se virtualno sresti sa svojim prijateljima. A to nije tako komplicirano kako se čini. Puno platformi nudi besplatne opcije pa evo kako i vi možete organizirati svoj party:

ZoomSkinite aplikaciju i kreirajte free račun pomoću kojeg možete imati 100 sudionika s kojima se možete družiti 40 minuta. To je jedina kvaka ovog besplatnog računa. Zakažite sastanak putem aplikacije, dodajte link u poziv prijateljima.  Dodatni savjet: Ako se nenaspavani ili niste baš zadovoljni kako izgledate na kameri, koristite “Touch Up My Appearance” filter koji će omekšati vaš video.

Google MeetImate li Gmail račun? Imate? Super onda vam je Meet u gornjem desnom kutu ekrana za poštu. Želite organizirati druženje, kliknete na „New meeting“ i dobit ćete link koji ubacite u pozivnicu i u dogovoreno vrijeme kliknete i uživate. Ograničenje? Dvadeset pet sudionika.

Skype – Ukoliko nemate instaliranu aplikaciju, nije ni potrebno. Možete organizirati party kroz svoj browser, generirate link, pozovite do 99 sudionika (plus vi) i voala.

Sigurno ima još načina i platformi pa to prepuštam vama da istražite i javite mi u komentaru svoju sugestiju. A mi se bacamo na sadržaj zabave.

Za razliku od klasičnog partyja, online je prilično teško imati istovremeno više razgovora. No izbor je vaš, jedino je ograničenje aplikacija koju ćete izabrati. A ako se neki gosti ne poznaju, svakako ih predstavite kad se prijave u chat.

Naziv i pravila

Da bi bilo zabavnije, dajte svojem partyju naziv. Tipa: „Još smo živi :)“ ili „Budimo djecu“ ili što vam već padne na pamet. A pravila također mogu biti jednostavna, zamolite prijatelje da sa svoje strane ekrana imaju cuge i klope. Ili im u vrijeme partyja, ako to možete, isporučite im pizzu ili neku drugu klopu koju možete naručiti telefonom/online. Možete im poslati i kolače koje ste napravili po nekom mom receptu. I tko kaže da ne možete sa svojim najdražima dočekati Novu godinu, pa makar oni bili na drugom kraju svijeta? Dapače, moći ćete proslaviti Novu dva puta 🙂

Oduševite pozivnicom

Naravno, ljudima biste mogli poslati link na Slack ili bilo koji chat no prava pozivnica vam dajte toliko mogućnosti. Dajte si truda, evo recimo posjetite evite.com i napravite besplatno pozivnicu.

Ili mi pošaljite mail pa ću vam je ja napraviti 🙂

Oduševite prijatelje. Sve što vam treba je pametan telefon ili komp, dobra volja i malo truda. A sve to je manje zahtjevno nego klasična organizacija partyja.

Eto, sad više nemate izgovor već krenite s organizacijom svog prvog partyja.

I ne zaboravite me pozvati na njega 😉

4.5 2 votes
Article Rating
Pretplati se | Subscribe
Notify of
1 Comment
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments

Ovo je jako korisno i inače. Hvala 🙂

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x