#12dobrihdjela – Energija davanja i primanja

energija

Energija davanja i primanja prožeta je u svakom od prijedloga serijala #12dobrihdjela. I dok uživamo u domaćim kolačima, zagrljajima i osmijesima vrijeme je da se pridružim čestitarima i poželim vam sretne, vesele, mirne blagdane, puno obilja svake vrste, inspiracije i ljubavi.

I da namjerno vam želim lijepe „blagdane“ iz razloga što od 1. studenog do 15. siječnja sedam glavnih svjetskih religija slavi gotovo 29 raznih blagdana i ne mislim da moja treba imati prednost. Stoga, sretni vam blagdani 🙂

A serijal #12dobrihdjela nastao je možda najviše iz sebičnog razloga da stavim na virtualni papir i sebe podsjetim na neke osobne životne vrijednosti.

Tako lako

Iste one vrijednosti koje često, zbog apatičnog, tjeskobnog i kivnog okruženja u kojem živim, skliznu u drugi plan. Tako se lako prepustiti i uklopiti u gomilu.

No onda mi onaj titraj iznutra, isprva tiho, a onda sve glasnije i glasnije, kaže da to nije atmosfera u kojoj želim živjeti. Moja draga Sanja je to lijepo sročila u ovoj kratkoj reportaži koju vam od srca želim da pogledate baš danas.

Obzirom da ne mogu mijenjati okolinu, mogu pokušati promijeniti sebe pa će možda ta promjena donijeti i promjene oko mene. Vidite, čista sebičnost 😀

I onog trenutka kad preuzmete odgovornost za vlastitu sreću to je trenutak kad se počinjete mijenjati i onaj gore spomenuti glas postaje sve tiši i tiši i pretvori se u tiho zadovoljno predenje.

Nije stvar u bombonu

I moj dragi Gand tako je lijepo napisao u svom FB postu, “nije stvar u bombonu, stvar je u energiji davanja i primanja”.

Ta rečenica tako lijepo, duboko, toplo objašnjava smisao života pa samim tim i ovih blagdana.

Svaka naša akcija predstavlja energiju davanja i primanja.

Na nama je da odlučimo da li će ista biti pozitivna, ispunjena toplim osmijesima, zahvalnošću, ljubavlju i srećom ili apatična, tjeskobna i ljuta.

Mene veseli davanje, razmišljanje i djelovanje što mogu napraviti da ovaj svijet bude bolji za sve nas. Ne zavaravajmo se, nije moja energija uvijek bila pozitivna, i danas mi se dogodi nalet one loše energije. Jedina je razlika da ju malo bolje primjećujem i zatomim u korijenu. I preokrenem na pozitivu. Ne zbog okoline, nego zbog sebe.

Zahvalim se tako na odbijancima, grubim riječima, nekulturi, nepravdi, neugodi jednako kao i na lijepim gestama, komplimentima, osmjesima, ljubavi… Zahvalim se u sebi ili glasno. Jer sve to je dio života. I sve to će proći.

A energija primanja? I ona ovisi o vama. Čak i kad primate ne tako dobru energiju, možete ju preokrenuti i primiti s ljubavlju, zahvalnošću i srećom. Onda se ona pretvori u energiju davanja i kao bumerang vrati davatelju i mijenja njegov svijet. Možda je to mikro promjena, ali je ipak promjena. Od nekud treba krenuti.

Moja želja svima nama

Stoga vam od svega ovih blagdana i u novoj godini želim promjene, one koje duboko u sebi osjećate da su potrebne no možda ih još ne želite priznati.

Želim vam da se igrate, plešete, smijete, ludirate i radite ono što vas veseli. Da probudite dijete u sebi I da tu istinsku radost i veselje podijelite s drugima.

Prožmite sebe dobrom energijom davanja i primanja.

Uživajte u svakom trenutku.

Vole vas vaše Nina, Luce i Mudjica :* <3

0 0 votes
Article Rating
Pretplati se | Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x