#12dobrihdjela – 2020 – Dan 3 – Napunimo police

Napunimo police

Sigurna sam, ukoliko ste znatiželjni kao ja, da vam je ovaj naslov probudio znatiželju. To mu je i bila namjera. Kakve police? Puno je polica koje možemo napuniti, no u ovom trenutku razmišljam o vrlo konkretnim policama. Gotovo praznim policama socijalne samoposluge u Vukovaru.

Osvijestite se

Možete naravno odabrati i nečije druge prazne police i napuniti ih za one kojima je to nužna potreba. Koji vjerojatno bez pomoći neće imati nikakav blagdanski ručak. Koji su se našli u nevolji u kojoj se svatko od nas može naći. Da, svatko. Osvijestite to. Ma koliko mislite da ste situirani, sve to može u trenu nestati. Ako živite u Zagrebu, događaj u ožujku je sigurno barem malo osvijestio ovu mogućnost. Ako nije, iskreno sam zabrinuta za vas.

No vratimo se mi na prazne police. Dakle, kako možete pomoći socijalnoj samoposluzi u Vukovaru. Ustvari je vrlo jednostavno. Obavite online kupovinu u jednom od online dućana koji dostavljaju u Vukovar i kao adresu dostave stavite adresu Socijalna samoposluga, Sajmište 23, 3200 Vukovar. Možete napisati i od koga je donacija (Hvala Maja na kratkim, ali iscrpnim uputama). Ili jednostavno kliknite na gornji link socijalne samoposluge pa ih možete i direktno pitati što im treba.

Princip

Divno je prosurfati njihovim stranicama i osjetiti tu pozitivnu energiju. Njihov princip djelovanja je skupljanje osnovnih životnih namirnica i higijenskih potrepština te podjela prikupljenog ljudima na rubu egzistencije po principu: BESPLATNO SI DOBIO BESPLATNO DIJELI.

Uh, gdje bi nam bio kraj da se svi drže ovog principa.

A je to

Ovog principa drže se i genijalni ljudi iz A je to-Art Podravina koje sam nedavno upoznala i duboko požalila što se nismo sreli ranije. Ekipa kreativaca, svoje predivne ručno rađene, ljubavlju pletene boriće i oslikane kuglice prodaju za simboličnu cijenu. A od prikupljenog novca kupuju namirnice za svoju akciju solidarnosti “Božić svima”.

Ove godine bez druženja, i dalje skupljaju nekvarljive namirnice za one kojima mogu malo priskočiti u pomoć. Citiram: „Svi koji želite, možete im u tome pomoći. Kako? Namirnice koje ste namijenili za nekog preuzet ćemo po dogovoru, javite nam se u inbox. Također možete uplatiti svoju donaciju za jednu namirnicu na naš broj računa otvoren kod Zaba banke ili od nas kupiti neki naš proizvod. Prodajom pred Božić od 1.12 financiramo namirnice za naše pakete. Da ne bi bilo zabune… Odabir je Vaš želite li se uključiti i podržati našu ideju koju guramo punih 5godina i ako Bog da još 55….“

Idemo im pomoći da ovo rade bar još 55 🙂

4.5 2 votes
Article Rating
Pretplati se | Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x