#12dobrihdjela – Dan 10 –  Čuvajte klince

Čuvajte klince

Čuvajte klince? Naravno da čuvamo klince, svaki dan, svaki sat. No ovo je jedno dobro djelo koje možete napraviti za nekog drugog pa se strpite malo i čitajte dalje.

Prvo se ispričavam na dosta kasnoj dnevnoj objavi, em je nedjelja, em me malo pere temperatura, em su ruke bile zaposlene izradom domaćih kolača tako da je tek sad virtualni svijet došao na red.

Dakle, idemo malo filozofirati 😊

Vrijeme za nas

Blagdansko vrijeme je prekrasno doba koje obitelji provode zajedno. No u ludilu shopingiranja i spremanja obilja za blagdanski stol, mame i tate se povremeno toliko iscrpe da zaborave jedno na drugo. Zvuči poznato?

Zašto ne biste nekome od svojih uparenih prijatelja s djecom ponudili jednu večer besplatnog bejbisittanja? A  oni lijepo neka izađu vani i uživaju kao što su to radili na početku veze, prije djece.

Vi ćete se sjajno provesti, zaraziti iskrenom radošću kojom djeca ispunjavaju naše živote, a možda i naučiti nešto novo. A njihovi roditelji će se malo posvetiti jedno drugom.

Objasnite roditeljima što ćete raditi s klincima kako bi razbili njihove strepnje i strahove i izbili im adute odbijanja iz ruku. Možete donijeti sastojke i raditi kolače, možete crtati, plesati, smisliti predstavu ili jednostavno možete inspiraciju pronaći u Majinom sjajnom postuZaželi želju.

Vaša uloga

Možda vam neće biti lako pronaći par koji treba bejbisitera no ne odustajte. Prva reakcija, kao i inače, će biti otpor jer su navikli vrijeme provoditi s klincima, pogotovo ako su ona jako mala. No, kao što rekoh, ne odustajte. Pošaljite ih na pizzu ili makar samo na kavu, bitno je samo da zajedno odu vani. Ako baš nemate prijatelje koji imaju djecu, pričuvate im psa. Ili mačku. Ili zamorca. Štogod već.

Vaša uloga je da ih podsjetite koliko je važno da se posvete jedno drugom. Bar na sat vremena tjedno. Znam da postoje parovi kojima ne treba ovakav podsjetnik, no takvi su ipak u manjini. Svi se mi ponekad pogubimo u ovom ludom životnom ritmu i trebamo povremeno nekog tko će nas malo podsjetiti, zar ne?

I to je to, još dva dana i #12dobrihdijela će završiti, no to ne znači da ćete se riješiti mog piskaranja.

Do sutra, budite mi zdravi, veseli i dobrodjelni 😊

5 1 vote
Article Rating
Pretplati se | Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x