#12dobrihdjela – Dan 9 – Domaći kolači

Domaći kolači

Nema ljepšeg mirisa u kući od mirisa slastica. Domaći kolači. Posebno ovih blagdanskih kada se zavodljivi miris cimeta, naranče, klinčića širi prostorom nagovještajući lijepa druženja, veselje i sreću.

Mirisi doma

Veseli me prolaziti po stubištu i mirisati razne slatke delicije, domaći kolači, koje susjedi pripremaju, odgonetavajući što će se na slatkom meniju naći ovih blagdana. Šetati se gradom i mirisati sve te fine fritule, kroštule i ostale kolačiće koje vas mame na adventske štandove. No domaće je domaće i najbolje je kad ih spremite sami 🙂

Na mom slatkom meniju ovih blagdana naći će se i fritule, i kroštule i hrskave košarice i vanilin kiflice i raspucanci. A što je na vašem slatkom meniju? Trebate li inspiraciju bacite pogled na gornje receptiće, sigurno će vam se svidjeti.

Moje količine neće biti kao prethodnih godina, jer eto još uvijek sam u statusu „između dva posla“ no to nije dovoljno dobar razlog da nema domaćih kolača 🙂

Paketić ljubavi

Jer ne radim ih za sebe (ili bar ne samo za sebe ;)) već ih zamotam u lijepi paketić, vežem vrpcom, zaokružim ljubavlju i poklonim kao lijepi, mali dar. Jer ništa ne širi sreću i dobro raspoloženje od hrane!

Zato vas danas pozivam da mi se pridružite, ispecite neke kolačiće i podijelite ih susjedima. Znate onima koje gotovo svakog dana vidite, promrmljate ‘Dan i nastavite dalje svaki svojim putem? Da, da, baš njima.

Jedan paketić poklonite teti u kiosku koja vas često dočeka osmijehom i titulom „sused“. Poklonite jednog poštaru koji vam revnosno donosi koverte koje želite, a ponekad i ne želite. Zapakirajte jedan smotuljak i za kolegu ili kolegicu na poslu koji su vam svojom energijom olakšali ovu radnu godinu. Darujte paketić gospođama u parku koje vam se svaki dan nasmiješe dok šećete pesa. Pripremite paketić i za klince na igralištu čije veselje vas probudi i inspirira. Možete ga darovati i zaljubljenom mladom paru na klupi kojima je ljubav osnovno gorivo u ovim zimskim danima. A možete ga dati i umornoj mladoj mami u prolazu čije dijete bezbrižno spava u kolicima.

Možete.

I hoćete, zar ne? 😊

0 0 votes
Article Rating
Pretplati se | Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x