#12dobrihdjela – Dan 6 – Zagrljaj

Zagrljaj

Priznajte, čim ste pročitali riječ „zagrljaj“ odmah vas je obuzela neka toplina. Možda ste čak i osjetili ili prisjetili se nečijeg toplog zagrljaja koji vam je baš u pravom trenutku pružio utjehu, ljubav, sreću, dobrotu…

I eto nas na pola puta #12dobrihdjela pa postajemo intimniji, izazovniji i postavljamo još više ciljeve.

Današnji je: iskreno, potpuno i s puno ljubavi, razumijevanja i topline zagrliti nekoga.

Koga?

Može to biti netko koga poznajete, koga ste osjetili, koga će vaš zagrljaj iznenaditi, no i opustiti i utješiti. Može to biti i potpuni stranac, slučajni prolaznik na cesti. Ovo je veliki izazov no ukoliko zaista osjetite da netko treba zagrljaj, nemojte ostati samo na toj misli. Pružite ga.

Poznato je da svaki čovjek ima potrebu razmijeniti bar osam, a najbolje bi bilo 13 zagrljaja dnevno, ali da to većina ne čini. Zašto? Ooo zašto je tomu tako?

Ooo zašto…

Dodir gradi povjerenje među ljudima, jača osjećaj sigurnosti i bezbrižnosti, utječe na razvoj samopouzdanja. Zagrljaj, ta bliskost nam pomaže da se osjećamo voljeno i poštovano, da znamo da smo nekome potrebni, kao što je netko potreban nama. Svaki težak trenutak može se zaboraviti u zagrljaju roditelja, prijatelja, partnera, ali mi se često sramimo nekome na takav način pritrčati u pomoć. Ili odbijamo da nas drugi utješe dodirom.

Ponovit ću se: Zašto? Ooo zašto je tomu tako?

„Zagrljaj znači: ti me ne ugrožavaš, ne bojim se biti tako blizu tebe, mogu se opustiti, osjetim se kao kod kuće, zaštićen sam i netko me razumije. Tradicija kaže da svaki put kada nekog iskreno zagrlimo, dobijemo još jedan dan života“. Zna taj Coelho lijepo to zaokružiti, zar ne?

Treba li vam još razloga da zagrlite nekog? Ok, evo pročitajte pa vidite sami.

Ili jednostavno možete skupiti snagu, stati, raširiti ruke i privući nekoga u jedan dug, topao i ozdravljujući zagrljaj 🙂

0 0 votes
Article Rating
Pretplati se | Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x