#12dobrihdjela – Dan 7 – Hvala

Hvala

Hvala. Što ste vi. Što ste tu.

Vidite, nije to tako teško. Koliko puta ste se nekome zahvalili u mislima, a ni riječi niste progovorili? Možete li izbrojiti koliko puta ste se poželjeli zahvaliti no nešto vas je zaustavilo?

Ustvari vrlo je jednostavno pa hajdmo bar jednom godišnje, bar danas, zahvaliti onima kojima smo to trebali napraviti bar jednom i onima kojima bi to trebali reći svaki dan.

Shvatili ste, danas je došao red i na iskazivanje zahvalnosti 🙂

Lako je…

Zapeti u ludilu današnjeg doba gdje su se svi okrenuli sebi i svojim brigama. Gdje su osmjesi i veselje postali kuriozitet. Kada je lakše zatvoriti oči nego pogledati tugu i jad. I onda kad možemo pomoći, a to ne činimo. Gdje toliko žurimo, a da ni sami ne znamo gdje i zašto.

Zato, ako vas već nisam ponukala na to serijalom #12dobrihdjela, zastanite danas bar na tren i zahvalite se. Napravite popis 10 stvari/osoba/događaja u svom životu na kojima ste zahvalni. Listu ne morate nikome pokazati no iznenaditi ćete sebe kad vidite toliko blagoslova kojima ste nagrađeni, i na kojima trebate biti zahvalni.

I onda kad vam je teško, pogledajte taj popis i zahvalite se. Zahvalite se i na negativnim iskustvima jer vas ona vode prama onim pravim. Jednostavno zahvalite se na dobrom ili lošem.

A nakon toga, uzmite list papira, najdražu pisalicu i napišite pismo zahvale nekome tko je ove godine ostavio značajan trag u vašem životu.

Nekome blizu ili samo poznaniku koji možda nije ni svjestan da vam je pomogao. Napišite par lijepih riječi,  opišite zašto ste zahvalni, pustite srce da govori. I kad završite, uručite to pismo s osmijehom i zagrljajem.

Hvala

Moja današnja lista je podugačka, ono rukom pisano pismo čeka isporuku no ovdje bih se željela zahvaliti svojim dragim ljudima. Neke nisam vidjela godinama, s nekima se povremeno družim, no svaki od njih ima posebno mjesto u mom srcu i veliko hvala svaki put kad mi se pojave u mislima.

Vjerojatno ću nekog zaboraviti no znam da mi nećete zamjeriti, a popis je pisan bez nekog posebno redoslijeda i reda.

Dakle hvala Maja, Sanjuška, Maja, Nina, Maja, Doc, Bi, Makica, Sanja, Marinela, Dija, Tanja, Gand, Stari, Rašeljka, Damir, Oleg, Boža, Helena, Dorili, Tonza, Nives, Dea, Kešo, Damir, Hrc, Almira, Vlad, Šeki, Tom, Gabi, Ognjen, Adela, Melita, svi moji četveronožni prijatelji, svi znanci i neznanci…

Lista je zaista podugačka no HVALA vam svima, na dobru i zlu, na inspiraciji i demotivaciji, na pozitivnoj i negativnoj energiji, na osmijesima, zagrljajima, veselju i tuzi, na svakom mahanju repićem, na blesavosti i ludosti, na zanimanju i indiferentnosti…

Hvala vam jer činite moj život ispunjenim i svakog me dana ponukate da budem još bolja osoba.

Jednostavno, toplo, iskreno i srčano hvala.

5 1 vote
Article Rating
Pretplati se | Subscribe
Notify of
1 Comment
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments

Hvala tebi 🙂

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x