#12dobrihdjela – Dan 12 – 2u1

2u1

Stigli smo i do zadnjeg prijedloga #12dobrihdjela. Ovaj zadnji nosi naslov 2u1, a mogao bi lako biti i 3u1 i 4u1. Kao reklama za instant kavu iz vrećice. Kad krenete ne možete stati. A to i je skrivena smisao ovih mojih prijedloga 😊

I dok drugi debatiraju o rezultatima prvog kruga izbora za novog predsjednika ili predsjednicu, meni su u mislima blagdani, ovih par slijedećih dana koje ćemo provesti u miru, sreći i zadovoljstvu. Barem velika većina nas.

Prvi od 2u1

No postoje i oni koji ovih blagdana neće biti sa svojim obiteljima ili će raditi ili nemaju obitelji.

I zato danas, dok sjedimo kod kuće sa obiteljima i otvaramo poklone i finu večeru, razmislite o onima koji nisu toliko sretni kao vi.

Zašto ne biste pokazali neku zahvalnost i uljepšali dan tako što ćete na Badnjak uzeti porciju bakalara, onaj paketić domaćih kolača ili porciju fritula i odnijeli ih u bolnicu gdje će medicinsko osoblje provesti ovaj blagdan radeći?

Možete prošetati i do obližnje vatrogasne i policijske postaje. Ili pričekati tramvaj na stanici i darovati vozača. Svim tim ljudima, i ne samo njima, dužni smo reći jedno veliko hvala.

Navratiti možete i do doma umirovljenika i paketić ostaviti osoblju koje je dežurno ili ih pitati kojem od štićenika nitko ne dolazi pa kolače dati njima.

To je prvi prijedlog od dva. Koji mislim da ne treba dodatno objašnjavati.

A drugi?

Drugi je dan nazovete nekog koga niste dugo čuli. Netko s kim ste nekad bili bliski no život vas je odveo na suprotne strane,. Nekog tko je možda sam i osamljen. Nekog kojem vaš poziv može značiti sve. Pa čak i život.

Smiješite se dok razgovarate, prisjetite se zajedničkih trenutaka, pitajte kako je jer vas to zaista zanima. Dogovorite susret ili pozovite tu osobu na božićni ručak. Otvorite vrata svog doma, otvorite svoje srce.

Ima li još?

Naravno da ima no prepustiti ću vama da ideje za 3,4,5 i više ostavite u komentarima. Hajde, dajte bar jedan. Znam da ste kreativni, maštoviti i dobri pa pokažite to širem auditoriju 😉

Jer kad se male ruke slože… znate i sami 😉

0 0 votes
Article Rating
Pretplati se | Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x