#12dobrihdjela – Dan 5 – Knjige

Knjige

Imate police prepune knjiga koje uglavnom samo stoje tamo i skupljaju prašinu. Gledate ih povremeno, prisjećate se koje su vam zadovoljstvo te knjige pružile dok ste ih čitali. Da, znam, svi mi imamo takve police i teško nam se odvojiti od ijedne od njih jer… (nadopiši razlog).

Uhvati li vas ponekad osjećaj da su knjige, tako lijepo složene na polici ustvari tužne?

Knjige služe…

No znate što, dragi moji knjigoljupci – knjige služe da bi se čitale.

Stoga pogledajte malo svoju policu, osjetite te predivne listove prepune čarolije koja budi maštu, prisjetite se osjećaja koje su vam pružile, ideje koje su kreirale i poželite prenijeti taj osjećaj nekom drugom. Iskreno vam želim da osjetite tu energiju davanja. Da poželite podijeliti svoj svijet s drugima. Onaj pravi svijet. Onaj unutra, ne onaj koji svakodnevno montiramo za okolinu.

Dijeljenje knjiga je prvi korak na tom putu. Hajde, hajde, znam da možete. Čemu strah? Mislite da mene nije malkice strah izlagati svoje misli ovako? Naravno da je 🙂 Sreća da me malo ljudi čita, a još manje komentira jer bi strah postao toliki da bih… No o tome ćemo detaljnije u nekom drugom postu, vratimo se mi našim knjigicama.

Kome?

Ne morate pokloniti sve što imate, posvetite današnji dan i odaberite bar 5 knjiga koje ćete pokloniti/donirati.

Ako ne znate kome, knjižnice (bar u Zagrebu) primaju donacije. Prošećite do staračkog doma i donirajte knjige njima. Imate slikovnice i knjige za djecu? Sigurna sam da će vrtić rado preuzeti vašu donaciju.

Možete ih odnijeti i u Udrugu Nade, dnevni boravak za beskućnike u Zagrebu, Heinzelova 66 (ponedjeljkom i srijedom od 16 do 20 sati). Odaberete li ovu opciju, možete ispuniti jučerašnju ideju i pokloniti toplinu ne samo za dušu (knjige) već i tijelo (odjeća). Trebate li dodatni info, javite se.

Naravno, u komentarima slobodno možete ostaviti svoje ideje gdje se mogu donirati knjige, igračke, odjeća, hrana. Bila bih vam jako zahvalna da to učinite. Neka to bude vaše dodatno dobro djelo 😊

I možda će vam biti teško odvojiti se od neke od svojih papirnatih ljubimica no možda ćete nekome baš tom knjigom uljepšati dan.

A to je dovoljan razlog da probate, zar ne? 🙂

Hvala vam što pratite #12dobrihdjela

0 0 votes
Article Rating
Pretplati se | Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x