Kuham po kućama – Domaće njoke

Najvažniji sastojak domaćih njoka je ljubav. Jer sastojci su uvijek isti no trud, strpljenje i zadovoljstvo izrade vidi se u krajnjem rezultatu. Prave domaće njoke su lagani oblačići užitka.

Slažem se s vama, jednostavnije je otići do dućana i kupiti paket njoka, zakuhati vodu i skuhati ih, zaliti nekim isto tako kupljenim umakom i sve to prozvati njakama s “nečim. Da, možete i tako. No…uvijek postoji onaj “no…”.

No, barem jednom u životu biste se trebali potruditi napraviti svoje domaće njoke. Jer tek kad osjetite tijesto pod rukama, zarinete prste u sastojke i dobro ih izmiješate i mijesite, mijesite, mijesite. Mijesite dok vam se grašci znoja ne počnu skupljati na čelu, a obrazi zarumene od truda.

Tek tada, kad zbrojite vrijeme, trud i ljubav koji ste unijeli u pripremu obroka, tek tada – da, tek tada – ćete znati cijeniti prave njoke. A napravite li pri tome i domaću pašticadu kojom ćete omotati ove predivne oblačiće zadovoljstva, zadovoljstvo će biti višestruko.

Stoga, nabavite sastojke, kupite najbolji krumpir, ugasite mobitel, pustite neku omiljenu muziku i zasucite rukave jer danas spremamo:

Domaći njokiNajvažniji sastojak domaćih njoka je ljubav. Jer sastojci su uvijek isti no trud, strpljenje i zadovoljstvo izrade vidi se u krajnjem rezultatu.  Prave domaće njoke su lagani oblačići užitka. 
0 0 votes
Article Rating
Pretplati se | Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x